Ποιοι είμαστε          Αποθήκευση - φύλαξη εγγράφων        Ψηφιοποίηση - scanning          Επικοινωνία
 

 

ΔΟΜΗ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

Το κτίριο της αποθήκης είναι κατασκευασμένο με «panel σάντουιτς» μεταλλικό το οποίο έχει 15 εκατοστά θερμομονωτικό υλικό. Η στατική αντοχή του είναι σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος για την αντισεισμική προστασία. Το δάπεδο της αποθήκης είναι βιομηχανικού τύπου σε ολόκληρη την επιφάνειά του.

Η φύλαξη των εγγράφων γίνεται σε ειδικά κατασκευασμένα ράφια τοποθετημένα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Πρόκειται για μεταλλική γαλβανισμένη κατασκευή, ανθεκτική στο χρόνο ακόμα και αν εκτίθεται σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Ή διάσταση της επιφάνειας των ραφιών είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζει την τοποθέτηση τριών κιβωτίων σε κάθε σειρά. Κάθε ράφι έχει όριο αντοχής 640 κιλά περίπου, κατά πολύ ανώτερο του τελικού βάρους που είναι προορισμένο να δεχτεί.

Τα έγγραφα τοποθετούνται στο εσωτερικό χάρτινων κουτιών, κατασκευασμένων με τέτοιο τρόπο ώστε να προφυλάσσονται από τη σκόνη και άλλους παθογόνους οργανισμούς. Το φάρδος των διαδρόμων είναι 1,42 μέτρα κάτι που εξασφαλίζει την άνετη κυκλοφορία και διακίνηση των κουτιών κατά τη διαδικασία της ανάκλησης. Στη βάση των  διαδρόμων υπάρχουν οδηγοί ύψους 10 εκατοστών, που εξυπηρετούν την οδήγηση των μηχανημάτων ανέλκυσης καθώς και την προστασία των υποστηριγμάτων από πιθανά χτυπήματα. Η χαμηλότερα τοποθετημένη σειρά κιβωτίων έχει απόσταση 10 εκατοστά από το έδαφος για λόγους ασφάλειας.
Μέσα στο χώρο εξασφαλίζεται φυσικός εξαερισμός μέσω παραθύρων οροφής. Η θερμοκρασία που υπάρχει στο εσωτερικό της αποθήκης κυμαίνεται μεταξύ 18 και 22 βαθμών κελσίου, ενώ το ποσοστό υγρασίας είναι χαμηλότερο από το 60%. Το επίπεδο σκόνης είναι αρκετά χαμηλό λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προαύλιος χώρος είναι πλήρως ασφαλτοστρωμένος, η αποθήκη βρίσκεται μακριά από πυκνοκατοικημένη περιοχή και καθαρίζεται καθημερινά. Υπάρχει πρόβλεψη συχνής περιοδικής απολύμανσης του χώρου.

Η εγκατάσταση χαρακτηρίζεται από:

.  μη ύπαρξη υδραυλικών εγκαταστάσεων στους τοίχους, στο πάτωμα και στην οροφή
.  ηλεκτρική εγκατάσταση που ακολουθεί πιστά τους ισχύοντες κανονισμούς περί ασφάλειας
.  εγκατάσταση πυρασφάλειας-πυρανίχνευσης συνδεδεμένη με κεντρική επιχείρηση άμεσης επέμβασης
.  εγκατάσταση συναγερμού
.  ιδιωτική υπηρεσία επαγρύπνησης με εξειδικευμένη εταιρία